YOGA – en väg till balans

Min Hälsoblogg

YOGA – en väg till balans

Yoga skapar balans i kropp och själ genom att lossa blockeringar fysiskt, mentalt och energimässigt. Vilket ger mer tillgång till vitalitet, energi och kontakt med sitt inre lugn.
Ordet Yoga kommer från det gamla indiska språket sanskrit och betyder förening/helhet. Hathayoga är klassisk yoga och innefattar asanas (yogapositioner), Pranayama (andningstekniker), Meditation, Mudras och bandhas (positioner för att styra energi), Yoga nidra (djupavslappning)

Bra att veta: Du utgår alltid från din kropp och dagsform, många övningar går att justera efter personliga förutsättningar. En vanlig fråga är om man behöver vara vig för att yoga? Det behöver du inte vara, yoga är ett helhetsutövande och innefattar så mycket mer än rent fysiskt utövande, att vara vig är inte en förutsättning som krävs. Yogan är snarare till hjälp om du vill bli mer vig och minska stelhet, då övningar i yogan tränar upp kroppens rörlighet och mjukar upp stelhet.

Det finns idag många olika former av yoga, yogalärare undervisar olika inriktningar och ibland med special-kompetenser inom områden. Det är därför bra att testa olika för att hitta vad som passar dig bäst både med yogaform och personkemi. Behovet av yoga kan även variera med vilken fas i livet du är och med vad du behöver fylla på med för att stärka din balans.

 

REFERENSER
AzayaYoga
Stockholm Day Spa
CORE
Kropp och själ
Liber
Rootlight Yogastudio
Malave Do Hälsocenter
Storstockholms Diabetesförening